Iskolakedés

Szeptember elsején ismét kinyílnak az általános iskolák és gimnáziumok valamint szakközépiskolák ajtajai a diákok nagy örömére. Mindenki kitörő lelkesedéssel fogadja az új tanév kezdetét, vagy mégsem?

Sokak még aludnának további 3 hónapot, mások vágynak tanulni, de valaki csak az osztálytársak miatt szeretne visszamenni. Akár akarunk, akár nem, menni kell. Be kell vásárolni a legújabb design szerint készült füzeteket, a legtrendibb tollakat és ceruzákat, természetesen új festék is kell, mert a régi már olyan nagyon ósdi. Ha a gyerkóc évfolyamot vált, természetesen elkél egy új hátizsák, mert már nem kisgyerek, hogy verdás, avagy hercegnős táskával járjon. A gimnazistáknak alapdarab lesz az oldaltáska és a kézitáska, csak néhány tanuló ragaszkodik a jól bevállt hátizsákhoz. Ahogy megyünk felfelé a tanéveink során, egyre kevésbé lesz fontos a füzetek külseje, a tollak szépsége, vagy a tájékoztató épsége. A füzetek tartalma fog számítani, az, hogy a toll fogjon és hogy meglegyen minden lap az ellenőrzőben. Az érettségi közeledtével a külsőnk sem lesz annyira ragyogó, mint az előző években. A hajunk nem lesz minden nap máshogy felfogva és befonva és nem lesz majd nyolc-kilenc karkötő a kezünkön, hisz csak akadályoznak az írásban. Az alváshiány miatt előkerülnek a táskák és a karikák, a sminkünk minimalizálódik és az idegességtől vagy összeszorul a hasunk és egy joghurtot sem bírunk megenni, vagy mindent összeeszünk kétségbeesésünkben.

Azonban vannak szerencsések is, akik teljes nyugodsággal képesek átvészelni a kritikus időszakot, teljes fényükben. Ők frissen manikűrözve, tökéletes hajjal és sminkkel, divatos kiegészítőkben teszik le a kitűnő vizsgákat. Ritkán van ugyan ilyen, de természetesen előfordul. Ők tartoznak a kivételek közé.

A lényeg a lényeg, hogy Mindenkinek sok sikert kívánok iskolakezdésre, valamint remélem, hogy néhány tananyag tanulásában, kiselőadások készítésénél hasznosnak bizonyul a weboldalam! :)